Har man sagt A får man säga B

fjärilDet sägs att luftvirveln från en fjärils vingslag i Sydamerika kan förvandlas till en full storm då den fortplantat sig till Europa. Om det finns någon sanningshalt i detta låter jag vara osagt, men symboliskt passar händelsen in på vad MP nu genomgår. En liten ”vindpust” långt från händelsernas centrum har plötsligt utvecklats till en full storm som nu drar in över partiets absoluta ledning.

Barbaros LeylaniDet började med att en person i långt ut periferin, utan direkta kopplingar till partiet, gör ett minst sagt anmärkningsvärt uttalande i samband med en ”turkvänlig” demonstration på Sergels Torg. Uttalandet snappas upp av alternativa grupper och sprids bland annat på Youtube. Efter någon dag tar TV4 upp det i sina nyhetssändningar och bollen är i rullning. Och här börjar det bli intressant. Inför valet 2014 konstaterades att inget parti bemöttes så välvilligt av gammelmedia som just MP. Man kan ju bara spekulera i hur gammelmedia hade agerat om man förstått att det fanns en koppling mellan vad som sas på Sergels Torg och höga företrädare för MP.

Inget av det som kom fram om Mehmet Kaplan senare var nytt. Har man följt alternativ media så visste man det mesta redan. Mohamed Omar tillhör en av många inom alternativ media som redan för ett år sedan hävdade att Mehmet Kaplan är ett islamistiskt troll i Sveriges regering. Till och med kända debattörer på vänsterkanten som Nalin Pekgul ifrågasatte utnämningen av Kaplan till minister och bemöttes som pliktskyldigast i gammelmedia men ingen lade ner något större krut på att gå till botten med anklagelserna.

kaplan-ringVad som nu dock händer är att alternativ media hittar en direkt koppling mellan Mehmet Kaplan och personen som hållit talet på Sergels Torg, något som gammelmedia knappast inte kan ignorera. Och därmed är bollen i rullning, och ingen kan längre stoppa den, antingen man vill eller inte. För var det verkligen gammelmedias avsikt att stjälpa sitt älsklingsparti (över 40% av Sveriges journalister röstar på MP),  eller hade man inget val, hade man sagt A var man tvungen att säga B?

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s