Om Sans & Balans

Kan man verkligen inte ha två bollar i luften samtidigt när man diskuterar politik, samhällsfrågor och invandring?

Är man alltid antingen för eller emot någonting?

En liten, men högljudd klack (företrädesvis på vänster-sidan), som får mycket medial uppmärksamhet, tror att de har något slags tolkningsföreträde och talar för alla i allt från invandring till tiggeri och många andra samhällsfrågor. För denna grupp verkar allt vara svart eller vitt, antingen är du med dom eller mot dom. Men så ser det ju inte ut i verkligheten. Den stora massan består ju faktiskt av människor som ligger någonstans mittemellan ytterligheterna. Vanliga, hederliga medborgare, som försöker göra rätt för sig och vara goda och solidariska medmänniskor men samtidigt tycker att det skall gå rätt till. Att lagar och regler skall följas. Att det måste finnas en viss rimlighet hur vi hanterar vårt välfärdssystem. Att det skall finnas ett logiskt samband mellan rättigheter och skyldigheter. Lite Sans &  Balans helt enkelt.

På denna blogg har jag tänkt att ge lite personliga reflektioner på aktuella samhällsfrågor, ibland med en viss satirisk vinkling.

Men jag tänkte också samla och reflektera över vad en del andra tänker och tycker från bloggar, ledarsidor mm.

Sans & Balans är tänkt att vara partipolitiskt obundet men jag anser att alla partier, och dess företrädare, som valts in enligt demokratiska principer i riksdag, landsting och kommuner skall respekteras och behandlas lika. Att jag slåss för denna princip skall alltså inte tolkas som att jag bedriver partipolitisk propaganda.

Jag är för övrigt inte verksam inom varken media eller politik utan bloggar och driver sidan som en ”glad amatör”.

me

Johnny Holmgren

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s