Våra favoriter

Utbudet av bloggar är i stort sett oändligt, och det är svårt att hålla sig uppdaterad med dom alla. Men vissa sticker ut lite. Känns lite intressantare än andra. Tänkte försöka samla dom här under Våra Favoriter:

dagohrlundDag Öhrlund Blogg

Dag är nog en våra vassaste bloggare för tillfället. Språket är rakt på och ämnena minst sagt kontroversiella. Dags blogginlägg lämna en sällan oberörd.

 

 

 

detgodasamhalletDet Goda Samhället

Det Goda Samhället har seglat upp som en av de mest välbesökta bloggarna inom samhällsdebatten. Här skriver några av Sveriges mest kända krönikörer om de mest skiftande ämnen. Allt håller inte lika hög klass, men bloggen är absolut en av de mest intressanta för tillfället.

johanwesterholmLedarsidorna.se

Johan Westerholm är socialdemokrat (för övrigt son till Barbro Westerholm) som hamnat på kant med partiet framförallt på grund av sin syn på invandringen. Johan bloggar om aktuella händelser, oftast med någon ledare som inspirationskälla.

 

Merit-Wager-079589-OKMerit Wager

Merits blogg är en källa till mycket information om invandringen. Här publiceras ofta berättelser av handläggare på Migrationsverket (sk miggor), men minst lika intressant är Merits bevakning av finsk media och hur samma frågor kan hanteras så totalt olika i vårt grannland.

 

tino-sanandaji-7574-410x290-250x176Tino Sanandaji

Få kan som Tino bena ner statistik och rapporter så att även vi vanliga dödliga kan förstå dom. Ingen kan heller som han bemöta de många tillrättalagda nyheter där man valt att bara redovisa det som talar till ämnets fördel, oftast hur lönsamt invandringen är. Torrt och sakligt, men en viktig röst i bruset.

 

SONY DSC

SONY DSC

Invandring och mörkläggning

Karl-Olof Anstberg är etnologgen som sticker ut huvudet i debatten om invandring och inte minst om romer som han forskat mycket om. Kvalitén kan skifta och ibland blir kanske åsikterna lite väl personliga, men när dom gamla universitetstakterna kommer fram och han pratar om sin forskning och vad han kommit fram till blir det oftast väldigt intressant.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s